Baron van Asbeckweg 50
WARFHUIZEN

€ 299.000 kosten koper

Omschrijving

Een sfeervol, authentiek en goed onderhouden rentenierswoning in het dorpje Warfhuizen in het prachtige Reitdiepgebied in de provincie Groningen. Het huis is een mooie combinatie van uitbundigheid en ingetogenheid en heeft veel karakteristieke en oorspronkelijke elementen en een prachtige tuin die grenst aan een van de twee wierden waarop Warhuizen gebouwd is. Vanuit Warfhuizen rijdt u in 25 minuten naar de stad Groningen, in 15 minuten naar het Nationaal Park Lauwersoog en de boot naar Schiermonnikoog en in 5 minuten naar het Groninger Wad.

Het is een ruim en licht huis dankzij de vele ramen en hoge plafonds.

Indeling:

Begane grond-
Entree/ gang met plavuizen en authentiek beschilderd plafond. Woonkamer ca. 30 m² met open haard en blinden, de keuken in het midden met aan de tuinzijde de eetkamer met openslaande deuren, plus de toegang tot de provisiekelder. Deze 3 ruimten hebben een open verbinding met elkaar. De 2e woonkamer (ca. 20 m²) heeft een schouw, blinden en bedsteden wand (deze ruimte is ook perfect als werk- of slaapkamer). Vervolgens een toiletruimte, opgang naar de verdieping, badkamer met ligbad/douche en doorgang naar ruime bijkeuken. Tot slot de dwarsgang die naar de aangebouwde schuurruimte gaat (voormalig koetshuis) en die beschikt over een zolderberging boven het achterhuis.

Verdieping-
Op de verdieping van het voorhuis zijn 2 grote slaapkamers onder schuine kap aanwezig. Er is voldoende ruimte voor een extra kamer of de mogelijkheid om de zolder van het achterhuis bij deze verdieping te voegen.

Verkoper aan het woord:
Elf jaar geleden liepen we voor het eerst dit huis in en we waren op slag verkocht. Een lange gang, originele stenen vloeren, paneeldeuren, hoge, deels beschilderde plafonds en een prachtige lichtinval.

Vanaf de lente gaan de tuindeuren in de eetkeuken open en dan wordt de tuin onderdeel van het huis. De oude appelboom geeft in de lente bloesem, in de zomer schaduw en in de herfst appels. De klaprozen schitteren langs de muur, de lammetjes huppelen over de wierde, de vleermuisje scheren langs je hoofd en elke dag een vogelconcert, inclusief de bonte specht die achter in de tuin een plekje heeft gevonden.

In de winter gaan de deuren dicht, kunnen de originele houten luiken gesloten worden en ontstaan er warme, knusse ruimtes, met een open haard. In de studeerkamer is een boekenkast gebouwd in de voormalige bedstede waar je nu in plaats van slapen in een luie stoel kunt lezen. Het huis past in de seizoenen.

De keuken staat in verbinding met woonkamer en eetkamer, waardoor het een mooie plek is om te koken en alles te overzien.

Het huis verrast. Aan de voor- en zijkant oogt het uitbundig, met gepleisterde ornamenten boven de ramen en de voordeur, en houten, groene buitenluiken en een bordes. Aan de achterkant is het juist ingetogen, mooi in eenvoud.

De historie en sfeer van het huis zijn moeilijk te vangen in deze tekst, wellicht iets beter in de foto’s, maar het beste als u hier rondloopt. We zijn benieuwd of u, net als wij 11 jaar geleden, ook op slag verkocht bent.

Kenmerken

Overdracht  
Status Verkocht
Vraagprijs € 299.000 kosten koper
Aanvaarding in overleg

Bouwvorm
 
Soort object Woonhuis
Soort woning herenhuis
Type woning vrijstaande woning
Bouwjaar 1891
Bouwvorm bestaande bouw
Ligging aan rustige weg
Type woning vrijstaande woning
Bouwvorm bestaande bouw

Indeling
 
Woonoppervlakte 177 m2
Overige inpandige ruimte 63 m2
Perceeloppervlakte 800 m2
Inhoud 920 m3
Aantal verdiepingen 2

Begane grond
 
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 1
Overige ruimten bijkeuken, toilet, gang, provisieruimte

Eerste verdieping
 
Aantal kamers 2
Aantal slaapkamers 2
Overige ruimten berging, overloop

Energie
 
Verwarming c.v.-ketel

Op de kaart

De gevonden voorzieningen zijn slechts een indicatie, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden